Κάμψη του πέους ή νόσος του Peyronie

Πρόκειται για μία πάθηση πέους κατά την οποία ο άνδρας ψηλαφεί σκληρά μορφώματα (πλάκες) στο σώμα του πέους και αυτό συνήθως τον οδηγεί στον Ουρολόγο. Ο Ουρολόγος θα διαγνώσει τη νόσο του Peyronie η οποία είναι μία καλοήθης πάθηση του πέους. Η μόνη επιπλοκή που μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω πάθηση είναι κάμψη (στράβωμα) του πέους.

Η κάμψη του πέους μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη σεξουαλική επαφή του ανδρών και τότε αυτό το διορθώνει ο ουρολόγος με μία πάρα πολύ απλή χειρουργική επέμβαση.

 

Στους ασθενείς που παρουσιάζουν κάμψη του πέους συνήθως χορηγείται ένα φάρμακο, το POTABA, για διάστημα 2 με 3 μήνες ώστε να σταματήσει η εξέλιξη της πάθησης και να σταθεροποιηθεί η κάμψη του πέους. Ποτέ δεν πρέπει να χειρουργείται η κάμψη του πέους πριν να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες που η πάθηση δεν εξελίσσεται.

 

Ο ιατρός κ. Φατλές πραγματοποιεί την απλή επέμβαση για την αποκατάσταση της κάμψης του πέους στο Ασκληπιείο της Λάρισας. Ο ασθενής  εισάγετε το πρωί στην κλινική και με τοπική νάρκωση αποκαθίσταται η κάμψη του πέους. Ο ασθενής συνήθως μπορεί να εξέλθει την ίδια μέρα από το νοσοκομείο.

Περίπτωση κάμψης πέους σε ασθενή του κ. Φατλέ σε διάφορες φάσεις της χειρουργικής αποκατάστασης.

Περίπτωση κάμψης πέους σε ασθενή του κ. Φατλέ κατά τη διάρκεια της χειρουργικής αποκατάστασης και μετά από 15 ημέρες.

© 2015 Δρ. Γεώργιος Φατλές, χειρουργός ουρολόγος

Website by Pixelroot