Καλοήθη υπερτροφία του προστάτη

Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία ο άνδρας είτε δεν μπορεί να ουρήσει με δύναμη είτε έχει διακοπές στην ούρηση, συχνουρία, δυσουρία και άλλα συμπτώματα στην ούρηση. Εμφανίζεται μετά τα 50 έτη. Επειδή μπορεί να έχει τα ίδια συμπτώματα με τον καρκίνο του προστάτη πρέπει όλοι οι ασθενείς να επισκέπτονται ουρολόγο ο οποίος θα κάνει και τη διαφορική διάγνωση. Στα αρχικά στάδια αντιμετωπίζεται με φάρμακα που βοηθούν στην ούρηση. Τα φάρμακα αυτά πρέπει όλοι οι άνδρες να γνωρίζουν ότι δεν θεραπεύουν την υπερτροφία απλώς καθυστερούν την εξέλιξή της. Όταν ο Ουρολόγος το κρίνει ή όταν υπάρχουν απόλυτες ενδείξεις, τότε πρέπει ο άνδρας να υποβληθεί σε διουρηθρική προστατεκτομή.

 

Ο κ Φατλές εφαρμόζει την πιο σύγχρονη μέθοδο παγκοσμίως, Turis, για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη στην κλινική Ασκληπιείο στη Λάρισα. Ο εξοπλισμός  είναι τελευταίας γενιάς. Οι ασθενείς που χειρουργούνται από τον κ Φατλέ εξέρχονται σε ποσοστό 98% την άλλη μέρα από την κλινική ουρώντας φυσιολογικά. Μετάγγιση αίματος δεν χρειάζεται ποτέ.

 

Επιπλοκές παρουσιάζονται σπάνια όπως ήπια αιματουρία για μερικές μέρες και ακόμη πιο σπάνια <2%  στένωμα ουρήθρας.

 

Με τη μέθοδο TURIS μπορεί να αντιμετωπισθούν το 98% των περιπτώσεων καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη ακόμη και για προστάτες μεγέθους >150 γρ. Στην ενότητα VIDEO μπορείτε να δείτε προσωπικό χειρουργείο του κ Φατλέ για ένα  αδένωμα  του προστάτη  με μέγεθος 250 γρ.

 

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο παρακάτω Link:

 

http://www.imop.gr/pathhseis-prostath-adena/kalohthhs-ypertrofia-prostath

© 2015 Δρ. Γεώργιος Φατλές, χειρουργός ουρολόγος

Website by Pixelroot