Φίμωση

Σαν φίμωση ονομάζεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία το δέρμα που καλύπτει την βάλανο (ακροποσθία) δεν μπορεί να τραβηχτεί από τον άνδρα προς τα πίσω και να αποκαλυφθεί η βάλανος ή τραβιέται με μεγάλη δυσκολία. Συνήθως οι νέοι άνδρες που παρουσιάζουν φίμωση δυσκολεύονται κατά την σεξουαλική πράξη ενώ πολλές φορές παρατηρούνται σχισμές στο δέρμα που αιμορραγούν.  Σε πιο ηλικιωμένους άνδρες η φίμωση είναι αποτέλεσμα σακχαρώδους διαβήτη ή και κακής προσωπικής υγιεινής.

 

Η φίμωση πρέπει να αντιμετωπίζεται γιατί έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του πέους. Η αντιμετώπισή της συνίσταται σε μια απλή επέμβαση που ονομάζεται περιτομή. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει ακόμη και σε ιατρείο και δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές. Ο άνδρας φεύγει άμεσα μετά την επέμβαση και συνήθως αφαιρείται ο επίδεσμος την άλλη ημέρα. Μπορεί άμεσα να επανέρθει στη δουλειά του αλλά σεξουαλική επαφή είναι δυνατή μετά από 20 περίπου ημέρες.

Περίπτωση ουλώδης φίμωσης με βραχύ χαλινό

Βραχύς χαλινός του πέους:  Σε μερικούς νέους άνδρες ο χαλινός του πέους είναι ‘βραχύς’ και σε αυτή τη περίπτωση τους εμποδίζει στη σεξουαλική επαφή. Πολλές φορές μπορεί να κοπεί από μόνος του και συνήθως αφού ματώσει για κάποιες μέρες επουλώνεται και λύνεται το πρόβλημα από μόνο του. Όταν αυτό δεν συμβεί τότε ο ουρολόγος κάνει μια πλαστική του χαλινού. πρόκειται για μια απλούστατη επέμβαση που γίνεται στο ιατρείο και δεν έχει επιπλοκές.

 

Ο κ Φατλές κάνει την επέμβαση το ιατρείο του με τοπική αναισθητική κρέμα και τη χρήση Laser.

© 2015 Δρ. Γεώργιος Φατλές, χειρουργός ουρολόγος

Website by Pixelroot